REFERENCE

SKIJALIŠTA SRBIJE – REKONSTRUKCIJA POSTOJEĆE ŽIČARE NA KOPAONIKU „PANČIĆEV VRH“

Lokacija
Kopaonik, Srbija
Projektovano
2015
Status
Idejni i glavni projekat
Investitor
Skijališta Srbije
Površina
-

DOMAA je izradila Generalni projekat i Idejno rešenje za nove stanice žičare „Pančičev vrh“ na Kopaoniku. Žičara povezuje stanicu „Ski centar Kopaonik“ i Pančičev vrh i nalazi se na trasi postojeće žičare - četvoroseda. Projektom su obuhvaćene donja stanica žičare na(1720mnv) sa novim sadržajima i gornja stanicana (1970mnv) sa pratećim sadržajima i depoom/garažom za korpe šestoseda, sa haubama, grejačima sedišta koji zamenjuje postojeći četvorosed. Kroz Generalni projekat izvršena je i evaluacija rešenja i varijante rešenja za šestosed i sklopivi osmosed a po zahtevima i potrebama investitora – Skijališta Srbije. U okviru projektnog zadatka definisani su specifični zadaci i tehničko tehnološke karakteristike koje je potrebno ispratiti kroz arhitektonsko oblikovanje i projektovanje. Ukupna dužina trase žičare iznosi 1480m a razlika u nadmorskoj visini između stanica je 250m.