VESTI

Decembar 2015

FILM in SERBIA – Serbia film Commission

U okviru projekta FILM SCOUT (Srpske filmske komisije), objekti koje je projektovala DOMAA – Savograd (Blok 20) na NovomBeogradu i potpuno rekonstruisani hotel Metropol Palace, proglašeni su za TOP LOKACIJE za snimanje filmova u Srbiji. Pored mnogih značajnih objekata iz kategorije graditeljskog nasleđa i prirodnih lepota u Srbiji, svoje mesto zauzela su i ova dva objekta koja su delo projektanata firme DOMAA.


Decembar 2015

EUIC - Informacioni centar Evropske unije - Beograd, Srbija

Nalazi se u završnoj fazi izvođenja i predotvaranje. Smešten u stambenom objektu u ulici Kralja Milana br.7, u centralnom gradskom jezgru Beograda. Nakon rekonstrukcije, pružaće korisnicima mnogobrojne mogućnosti za upoznavanje sa programima EU, organizacije predavanja, prezentacija, debata i panela kao i projekcije video materijala, filmova. U okviru rekonstrukcije postojećih sadržaja, izvršena su mnogobrojna prilagođavanja kako bi objekat nesmetano funkcionisao, uz najviše moguće standarde korišćenja i ispunjavanje zahteva korisnika kojima je namenjen – građanima Srbije.


Novembar 2015

EUIP - Informacioni punkt Evropske unije - Nis, Srbija

Potpisan je novi ugovor sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji za novi EUIP u Nišu. U toku je završna faza izrade pojektno tehničke dokumentacije za adaptaciju poslovnog prostora koji je grad Niš dao na korišćenje Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji. EUIP u Nišu treći je u nizu nakon novosadskog, koji je izveden i u fuknciji, beogradskog koji je u završnoj fazi izgradnje i pred otvaranje. Procesom adaptacije postojećeg poslovnog prostora u uliciVoždaKarađorđa u Nišu u potpunosti će se omogućiti funkcionisanje prostora u planiranim režimima korišćenja i omogućiti korisnicima upoznavanje sa svim raspoloživim resursima i programima u okviru EU.


Septembar 2015

SKIJALIŠTA SRBIJE – REKONSTRUKCIJA POSTOJEĆE ŽIČARE NA KOPAONIKU „PANČIĆEV VRH“

DOMAA je izradila Generalni projekat idejno rešenje za nove stanice žičare „Pančičev vrh“ na Kopaoniku. Žičara povezuje stanicu „Ski centar Kopaonik“ i Pančičev vrh i nalazi se na trasi postojeće žičare - četvoroseda. Projektom su obuhvaćene donja stanica žičare na(1720mnv) sa novim sadržajima i gornja stanicana (1970mnv) sa pratećim sadržajima i depoom/garažom za korpe šestoseda, sa haubama, grejačima sedišta koji zamenjuje postojeći četvorosed. Kroz Generalni projekat izvršena je i evaluacija rešenja i varijante rešenja za šestosed i sklopivi osmosed a po zahtevima i potrebama investitora – Skijališta Srbije. U okviru projektnog zadatka definisani su specifični zadaci i tehničko tehnološke karakteristike koje je potrebno ispratiti kroz arhitektonsko oblikovanje i projektovanje. Ukupna dužina trase žičare iznosi 1480m a razlika u nadmorskoj visini između stanica je 250m.


Septembar 2015

UNIVEREXPORT – Ruma, Zvezdara, Zemun polje

Završeni su objekti trgovinskog lanca UNIVEREXPORT u Rumi, u okviru Aviv Parka kod južne kapije Beograda i u okviru tržnog centra “IBC” u Zemun polju. Prostori su modifikovani tako da u potpunosti izađu u susret korisnicima i zadovolje kriterijume oblikovanja i brendiranja koji je na našem tržištu značajan reper uspešne politike rada i domaćinskog poslovanja.


Decembar 2014

RESTORAN/KLUB SUGAR AND SPICE

Otvoren je restoran SUGAR AND SPICE u okviru hotela Jugoslavija na Novom Beogradu a po projektu projektantskog biroa DOMAA. Restoran je projektovan po svim standardima poznatih svetskih restoranskih lanaca ovog tipa sa specifičnom organizacijom poslovanja i distribucijom proizvoda što ga izdvaja iz bogate beogradske restoranske ponude. Objekat je otvoren početkom novembra 2014.

LINK NA VIDEO - YOUTUBE

Novembar 2014

RESTORAN INTERGALACTIC DINER

U toku je završna faza izrade projektne dokumentacije od strane biroa DOMAA za projekat restoranskog lanca INTERGALACTIC u Beogradu koji se predviđa u ulici Dragoslava Jovanovića preko puta gradske skupštine. U toku su pripremni radovi za implementaciju projekta na gradilištu.

Februar 2014

HOTEL ARGO

U Beogradu je u aprilu 2014. otvoren novi gradski hotel ARGO. Hotel Argo nalazi se u samom centru Beograda preko puta palate Beogradjanka u ulici Kralja Milana. Koncipiran je kao hotel koji zadovoljava sve potrebe zahtevne poslovne klijentele i omogućava prijatan boravak u enterijeru koji je u potpunosti vizuelno otvoren ka gradskoj vrevi ali obezbeđuje pun prostorno-vizuelni i zvučni komfor. Hotel je smešten na samo par minuta hoda od svih vitalnih gradskih sadržaja.

Septembar 2013

HOTEL JUGOSLAVIJA - ENTERIJER HOLA

Završena je rekonstrukcija ulaznog hola u okviru hotela JUGOSLAVIJA na Novom Beogradu. Projekat enterijera je predviđao rekonstrukciju ukupno 380m2 postojećeg prostora uz formiranje nove koncepcije organizacije prijemnog hola. Na ovaj način otvorena je mogućnost za formiranje novih sadržaja, restorana Sugar and Spice, baste restorana Intergalactic kao i rekonstrukciju ambijenata postojećih prostora hotela – sale sa kristalnim plafonom. Sve intervencije obuhvatale su zonu prizemlja hotela koji je dugo godina čekao na početak rekonstrukcije.

Decembar 2012

HOTEL METROPOL PALACE

Hotel Metropol Palace u Beogradu u Bulevaru kralja Aleksandra br. 69, najpoznatiji hotel nekadašnje Jugoslavije, otvorio je vrata za svoje posetioce. Originalno otvoren po prvi put 1957. godine i smatran za jedan od najluksuznijih hotela na Balkanu, nakon rekonstrukcije ponovo je otvorio vrata gostima u septembru 2012. godine.